Levering 1-4 hverdage
Gratis levering til pakkeshop på køb over kr. 650,-
14 dages fuld returret

Aromaterapi

Her finder du æteriske olier og andre produkter du kan bruge til aromaterapi. Aromaterapi er brugen af æteriske olier, som er essenser der er udvundet af aromatiske urter. Vi kender dem fra parfumer og kosmetik, men essentielle olier er også blevet populære indenfor holistisk, alternativ behandling, netop på grund af de plejende egenskaber. Aromatiske urter er siden oldtiden blevet brugt til at rense og helbrede både krop og sind. I nyere tid er aromaterapi blevet en anderkendt del af urtemedicinens verden, og forskningen i urternes kraft er blevet intensiveret på universiteter og hospitaler over hele verden. Her finder du vores udvalg af økologiske æteriske olier samt inhalatorer til aromaterapi. Du kan også se vores duftolier her, hvis du kun ønsker olier for duftens skyld. Æteriske olier er velegnede til hjemmebrug i den daglige rengøring, det naturlige husapotek mm. 


Aromaterapi

Aromaterapi og æteriske olier

Aromaterapi er en kendt terapiform, som har været brugt under den ene eller anden form igennem tusindvis af år. Vores lugtesans er en vigtig del af den måde, hvorpå vi omfatter verdenen omkring os. Det er ikke noget nyt, at vi som mennesker, kan påvirke vores adfærd og humør via lugtesansen. Det er heller ikke noget nyt, at planter kan bruges til at påvirke den menneskelige fysiske form - dette har været kendt i tusindvis af år, og kan føres tilbage til den græske læge Hippokrates, som anses som værende den moderne medicins fader. 

Alligevel er der mange der er skeptiske overfor brugen af æteriske olier og deres terapeutiske virkninger. Æteriske olier er koncentrerede olier der udvindes af træer, buske, blomster og urter, og hver olie har sin egen unikke sammensætning. Æteriske olier er meget kraftige, og er langt mere koncenterede end de ingredienser vi ellers omgiver os med i hverdagen. De skal derfor altid fortyndes f.eks. via en bæreolie eller vand, alt afhængig af hvordan de bruges. 

Hvordan virker aromaterapi?

Æteriske olier kan trænge ind i kroppen på forskellige måder. De kan absorberes gennem huden eller indåndes, hvorefter de optages gennem lungerne. 

Duftmolekylerne opløses i næseslimhinden, hvorefter de overføres til det limbiske system. Det limbiske system var en af de første dele af den menneskelige hjerne der blev udviklet. Her kontrolleres hukommelsen, instinkterne, og de vitale funktioner. Det er derfor at dufte kan virke stemningsvirkende, og sansevækkende; uanset om det er duften af nybagt brød, nyslået græs, friskmalet kaffe, nyudsprungne roser, julekrydderier, desinfektionsmidler mm. Disse dufte giver os associationer, stemninger og vækker minder. Disse associationer og minder stammer fra det limbiske system. Det er derfor ikke mærkeligt, at vi kan påvirke kroppen via lugtesansen. Hjernen reagerer på duftmolekylerne ved at udløse kemiske stoffer der kommunikerer med nervesystemet. 

Æteriske olier kan også optages i kroppen via huden, f.eks. hvis de bruges som massageolie, hvor de iblandes en bæreolie. Man kan også tilsætte olierne til sit badevand, eller lave et kompres. Her optages de via huden, og passerer derefter ind i kredsløbet. I modsætning til kemisk medicin, så ophobes æteriske olier ikke i kroppen og efterlader ikke rester. De udskilles naturligt via sved, udåndning, urin og afføring - dett sker indenfor 6-14 timer. 

Via nervesystemet kan kroppen påvirkes og man kan påvirke kroppens fysiske og psykiske tilstand. 

Vigtigt om aromaterapi og æteriske olier

Det er vigtigt, at udvise forsigtighed når man kommer i kontakt med æteriske olier. Visse olier kan virke hudirriterende, og æteriske olier kan indeholde allergener. Der er lovkrav om, at alle kosmetiske produkter skal deklareres hvis de indeholder allergene stoffer. Dette har vi derfor skrevet om på hver enkel olie. Det er vigtigt, at understrege, at disse allergene stoffer fremkommer naturligt i olierne, og det er ikke noget der er tilsat. Ønsker man at bruge æteriske olier kan man derfor ikke undgå disse stoffer, da de er naturligt forekommende i olierne. 

Det er desuden vigtigt at søge læge, hvis man lider af nogle af de beskrevne symptomer, og man bør ikke bruge aromaterapi som primær behandlingsform.