Her finder du vores udvalg af bæredygtigt produceret te. Teerne er dyrket uden sprøjtemidler og kommer fra teplantager med bæredygtig produktion.
Økologisk te er en af de sundeste drikke man kan forestille sig. Te - i det hele taget - er en af de mest populære drikkevarer i verden, og faktisk er det den drik der konsumeres mest af næst efter vand. For mange mennesker er det en helt almindelig del af hverdagen at drikke adskillige kopper te. F.eks. i Kina, hvor alle måltider ledsages af en god kop te, eller i England hvor man samles om en god kop te om eftermiddagen.
Den traditionelle te dyrkning
Te dyrkes traditionelt set i Asien, især i Kina, Japan og Sri Lanka, hvor den populære Ceylon te stammer fra. I disse lande har man dyrket teplanten, Camelia Sinensis i mange år, men det har ikke altid foregået på en bæredygtig måde. For at øge produktionen og maksimere udbyttet af teplanterne, har man brugt pesticider og vækstfremmere for at få mest muligt ud af teplanterne, ligesom vi kender fra andre områder af landbruget. Især kinesisk te har ry for at kunne indeholde rester af pesticider, da mange teplantager har øget forbruget af sprøjtemidler i plantagerne.
Hvorfor købe økologisk te
Der er en ret streng kontrol i de teplantager, der eksporterer te til Europa, da der findes strenge grænser for, hvor højt et pesticidindhold teen må have for at lande på hylderne i Europa. Den løse te med hele blade har desuden det laveste indhold af pesticider, hvorimod de billige tebreve kan være lidt mere usikre mht. pesticidrester. Så det er en god idé at gå efter løs te i høj kvalitet hvis man ønsker at undgå kemikalierester.
Vil man være helt sikker på at teen er fri for kemi, så bør man købe økologisk te. Økologisk te er dyrket på teplantager der er helt fri for sprøjtemidler og kemisk ukrudtsbekæmpelse. Plantagerne er underlagt streng kontrol for at sikre, at kvaliteten kan leve op til den strenge kontrol de er underlagt for at blive økologisk certificerede. Det tager mange år for en teplantage at blive godkendt til økologisk produktion, især hvis der er tale om en omlægning til økologi, hvor man skal sikre, at jorden er helt fri for kemi.