Gratis levering på køb over kr. 500,-
Fragt fra kr. 45,- | Levering 1-3 hverdage

Fair Trade

Fair Trade: 

 

Begrebet Fair Trade handler om, at skabe større lighed i den internationale handel igennem dialog, gennemsigtighed og respekt. Fair Trade bidrager til en bæredygtig udvikling, ved at tilbyde bedre handelsvilkår for udsatte producenter og arbejdere – især i udviklingslandene. I daglig tale refererer Fair Trade til handel mellem et u-land og et i-land, hvor der indgås partnerskaber og handelsaftaler som er fordelagtige for den svage part, hvilket er det modsatte af hvad man ofte ser i den konventionelle handelsverden, hvor de vestlige firmaer i høj grad profiterer på grund af lave lønninger i u-lande.  

 

Fair Trade betyder:

 

At skabe bedre vilkår for nogle af de dårligst stillede producenter

At fremme social lighed

At vise respekt for mennesker og miljø

At fremme bevidstheden om retfærdig handel

At fremme en bæredygtig udvikling

At handle direkte med producenten

At betale forud for at undgå en spiral af gæld

At betale en rimelig pris i stedet for at presse producenten

-

 

Fair Trade producenten modtager et rimeligt afkast til gengæld for sine produkter, som gør det muligt at støtte sin familie med værdighed og forbedre sine livsvilkår vedrørende mad, sundhed, uddannelse, børn, boligforhold samt forbedrede fremtidsudsigter. Forbrugeren køber kvalitetsprodukter og hjælper med konkret bæredygtig udvikling. 

 

Fair Trade handler ikke kun om, at betale de involverede parter en ordentlig og anstændig løn for deres arbejde. Det er et globalt initiativ og en social bevægelse, der består af udvikling af organisationer, kampagne grupper og virksomheder, som alle arbejder på at gøre en ende på dårlige arbejdsvilkår, samt at afhjælpe fattigdom gennem handel. Initiativet omfatter både landmænd, der dyrker råvarer og kunstneriske producenter, der skaber færdige produkter.  Fair Trade skaber en værdifuld relation mellem producent og forbruger, baseret på et fair og respektfuldt forhold til hver enkelte led i kæden.

 

Fair Trade etablerer langsigtede og stabile handelsforbindelser baseret på dialog og gennemsigtighed samt omtanke og respekt for mennesker og miljø.  Fair Trade bidrager til en bæredygtig udvikling ved at forbedre arbejdsforholdene for vanskeligt stillede mennesker, til at fremme social lighed og samtidig tage hensyn til miljøet.  

 

Fair Trade Tøj

 

Ved at købe Fair Trade tøj er man derfor med til at sikre, at tøjet er skabt under mere fornuftige forhold end det ellers er tilfældet hos store tøjfirmaer og modehuse. Tekstilarbejdere og fabriksarbejdere i tøjverdenen lever under nogle af de mest usle vilkår, som virker helt utænkelige for os i vesten. De arbejder til en utroligt lav løn, og de vestlige firmaer har en høj profit da deres produktionsomkostninger er meget lave i forhold til deres salgspriser i de vestlige lande. Ved at købe Fair Trade tøj er man med til at sikre, at arbejderne for en bedre løn og bedre arbejdsvilkår. Tøjet behøver ikke nødvendigvis at være dyrere bare fordi det er produceret under mere fornuftige vilkår. 

 

Hos Love of Green ser vi Fair Trade som en vej til, at hjælpe nogle af verdens mest marginaliserede grupper med at kæmpe sig ud af fattigdommen, og opnå en bæredygtig tilværelse.  Vi ser også økologi og Fair Trade som en helhed, hvor én ikke kan være uafhængig af den anden. Vi mener derfor at økologisk tøj bør produceres efter Fair Trade principper for at udgøre en velgørende enhed, som ikke er fremstillet på bekostning af hverken mennesker eller vores planet. 

 

Hos Love of Green foretrækker vi, at handle med Fair Trade certificerede leverandører. Dog med det forbehold, at ingen skal udelukkes fordi de ikke har råd til at blive certificeret. Certificeringsprocessen er langsommelig og omkostningsrig, så mange producenter ser det derfor ikke som en mulighed. Det er ikke nødvendigvis en grund til at vælge dem fra, da de godt kan være en socialt ansvarlig virksomhed alligevel. 

 

Derfor ser vi også Fair Trade som betydningen af langvarige samarbejdsaftaler samt en fornuftig dialog der bygger på tillid. Når vi handler med producenter i u-lande, så samarbejder vi mest muligt med den samme partner. Vi betaler altid et beløb forud for produktionen, så producenten har mulighed for at købe de nødvendige materialer uden at sætte sig i gæld. Desuden handler vi til de aftalte priser, da producenten skal have en fornuftig pris for varene, således at der er råd til rimelige lønninger til de ansatte. Vi tror på, at undertrykkelse og underbetaling af ansatte i høj grad sker, fordi vestlige firmaer forsøger at få billigere priser, og truer med at gå til en konkurrerende producent, hvilket sætter producenter under pres. Derfor betaler vi altid det aftalte beløb forud.

 

Vi tror på idéen om, at bidrage til en bedre verden gennem retfærdig handel frem for passiv bistand!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores gratis nyhedsmail med eksklusive tilbud