Gratis levering på køb over kr. 500,-
Fragt fra kr. 40,- | Hurtig levering | 14 dages returret

Sari Kollektion

Hos Love of Green har vi egen produktion af tøj og accessories i genbrugt silkesari fra Indien. Sarierne har været båret af indiske kvinder, og er efterfølgende blevet syet om til nye stykker tøj, som vi forhandler online og via vores showroom. 

Det specielle ved vores sari kollektion er, at tøjet er helt unikt og bæredygtigt på sin helt egen måde. Unikt fordi der som regel kun kan produceres ét stykke tøj af hver sari, eller ihvertfald ganske små mængder, hvis vi taler om accessories. Bæredygtigt fordi der bruges tekstiler som ellers ville være endt på en losseplads i Indien. 

Sarierne indsamles overalt i Indien. Ofte modtager kvinderne køkkenudstyr for deres sarier. Indiske kvinder har en rig tradition indenfor sarier, og der er helt faste tradtioner for brugen af sarier ved specielle lejligheder. En kvinde skal f.eks. skifte sine sarier ud når hun bliver gift, og hun skal have nye sarier ved specielle lejligheder - disse traditoner varierer efter geografi. Men det resulterer i, at en kvinde skifter sin sari ud mange gange i sit liv. Der er derfor en efterhånden etableret tradition for, at indsamle sarier i bytte - hvorefter disse sælges videre på markeder og til producenter. 

Da sarierne er genbrugte kan vi ikke garantere kompositionen af den enkelte sari. De fleste indeholder en vis mængde silke, men derudover kan de også indeholde kunstoffer af forskellig art. Selvom vi som udgangspunkt ønsker at undgå kunststoffer, synes vi at genbrugte sarier godt kan anses som bæredygtige, idet man bruger sarier der har været brugt før.   

Vi samarbejder med en fast producent i Indien; en mindre familieejet systue i Rajasthan. Vores producent har et kodeks for etisk produktion og baserer deres virksomhed på etiske værdier:

  • Ingen børnearbejde 
  • Faste, stabile lønforhold
  • Velordnede arbejdsfaciliteter
  • Høj sikkerhed i alle processer af tekstilarbejdet
  • Langtidsholdbare arbejdsforhold både til medarbejdere og handelspartnere

Da tøjet er fremstillet af genbrugte sarier kan der forekomme brugsspor. Det kan være mindre pletter, små ujævnheder, skævheder mm. Vi anser ikke disse som fejl, da det er forventeligt, at kunne forekomme på genbrugte tekstiler. Desuden er disse ujævnheder som regels svære at få øje på, da de fleste sarier er farverige og mønstrede. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores gratis nyhedsmail med eksklusive tilbud