Gratis levering på køb over kr. 500,-
Fragt fra kr. 45,- | Levering 1-3 hverdage

FAQ

Hvordan vælger i jeres produkter?

Vi forhandler udelukkende produkter der kan leve op til et eller flere af følgende krav:

  • Fremstillet af certificeret økologiske tekstiler
  • Fremstillet af andre bæredygtige materialer såsom hamp, uld, græs, bambus i den bæredygtige version, genbrugte tekstiler
  • Fremstillet af upcyclede materialer
  • Fremstillet under Fair Trade forhold
  • Handlet direkte uden mellemmand
  • Støtter lokale kunsthåndværkere
  • Samarbejder med lokale ngo'er / støtter sociale projekter i udviklingslande
  • Indfarvet med azo-fri farvestoffer
  • Lokalt produceret

Hvorfor skal jeg købe bæredygtigt tøj?

Det skal du for at passe på dig selv, dine børn, dit miljø og klodens fremtid. 

Er alt jeres tøj økologisk?

Nej, vi har også et udvalg af tøj der ikke er økologisk. Vi forhandler også Fair Trade tøj, og vi forhandler tøj af genbrugte tekstiler eller alternative naturmaterialer. 

Hvorfor er jeres tøj pakket ind i plastic?

Meget af vores tøj leveres i tøjposer lavet af plastic. Det er det af den grund, at det beskytter tøjet bedst muligt undervejs. Det er ærgeligt at investere i nyt tøj, hvis det så er ødelagt af vind og vejr når det når frem. Så er det ikke særlig bæredygtigt. Meget af vores tøj produceres i f.eks. i Indien, og ankommer med skib eller fly, og kan nemt tage skade under transporten. Der kan f.eks. være rotter på lageret i Indien, og hvis tøjet ikke er forsvarligt pakket ind, kan vi risikere store skader på tøjet når det ankommer. Det synes vi ikke er bæredygtigt, så vi bibeholder de plastposer tøjet leveres i. Dog kan vi sige, at vi altid genbruger tøjposerne, så de vil ofte være lidt krøllede eller tapede sammen, da vi ikke køber nye tøjposer ind selv, men genbruger når vi har brug for det. 

Er det bæredygtigt at købe tøj der er produceret langvejs fra f.eks. i Asien?

Umiddelbart kan det være mere bæredygtigt at købe lokalt produceret tøj. Det kan dog ikke altid lade sig gøre, og ofte er priserne ofte meget høje. Når vi får produceret varer i f.eks. Indien, så handler det om, at der er nogle råvarer tilgængelige som ikke er tilgængelige i Europa. Og vi vil også gerne støtte de lokale håndværkere under Fair Trade forhold. Indien har også en stor produktion af f.eks. økologisk bomuld, og så giver det mening at producere på stedet fremfor at få bomulden transporteret til en systue i Europa. Vi vil gerne vælge den transportform der er mest bæredygtig og hvis det er muligt ønsker vi at få transporteret vores varer via skib fremfor fly. Det betyder derfor at varene nogle gange er længe undervejs. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores gratis nyhedsmail med eksklusive tilbud