Gratis levering på køb over kr. 500,-
Fragt fra kr. 45,- | Levering 1-3 hverdage

Økologisk tøj

Netbutik med økologisk tøj til kvinder

Hos Love of Green finder du blandt andet et udvalg af økologisk tøj til kvinder. Vi forhandler økologisk tøj i høj kvalitet. Vi vægter økologi højt, fordi vi gerne vil være med til at vise mere hensyn til natur, miljø og mennesker. Her kan du læse mere om, hvorfor det er en god idé at gå i økologisk tøj, og hvorfor økologisk tøj er med til at gøre en stor forskel både for mennesker og miljø. 

Mange mennesker er i dag meget bevidste om økologi i forbindelse med kost og sundhed, men mange af os tænker ikke over, hvor mange problematiske stoffer der faktisk følger med, når vi køber tøj til os selv og familien. Vi er ikke vant til at tænke på al den kemi, der er brugt i fremstillingen af tøjet, lige fra dyrkningen og håndteringen af bomlden, til indfarvningen og print på de færdige beklædningsvarer. Men det kan sagtens lade sig gøre at købe tøj med god samvittighed. Samtidig kan det også sagtens lade sig gøre, at finde økologisk tøj i smart, moderne og stilfuldt design.   

Økologisk tøj uden kemikalier der skader sundhed og miljø

I den traditionelle produktion af tøj og tekstiler bruges der tonsvis af kemikalier. Lige fra opdræt af afgrøder til produktion af garn og tekstiler til færdiggørelsen af beklædningsgenstande. Kemikalierne ender i naturen, hvor de ender med at gøre store skader på plante- og dyrelivet. Tilføj store menneskelige omkostninger for landmændene og deres familier, som er i direkte kontakt med disse kemikalier; konsekvenserne er et alvorligt problem, som ikke bør ignoreres.  

Økologisk tøj og miljøvenlige tekstiler produceret af materialer, der er dyrket uden brug af kemikalier og kunstgødning, er en løsning der er bedre for både mennesker og miljø. Bomuldsproducenterne er ansvarlige for en stor del af verdens udledte pesticider og traditionel bomuldsproduktion er generelt meget forurenene, da der bruges en lang række giftige kemikalier og farvestoffer.  

Ved at benytte økologiske metoder og materialer i bomuldsproduktionen kan man begrænse indvirkningen på miljøet.  Produktionen af økologisk bomuld genopbygger og bevarer jordens frugtbarhed, reducerer brugen af giftige pesticider og kunstgødning, og er med til at opbygge et bæredygtigt landbrug. Producenter af økologisk bomuld skal igennem en uvildig tredjeparts godkendelse for at blive certificeret økologisk bomuldsproducent.  

Produktionen af økologisk bomuld er meget forskellig fra den traditionelle bomuldsproduktion. Kemiske pesticider er ikke tilladt, i stedet for kunstgødning bruges naturgødning, ligesom der hele tiden arbejdes på naturlige metoder indenfor skadedyrsbekæmpelse.  

Produktionen af økologisk bomuld er mere arbejdskrævende end konventionelt landbrug, hvilket er en fordel i lande der lider under arbejdsløshed og underbeskæftigelse.  Den økologiske produktion baseres på rotation af afgrøder for at sikre jordens frugtbarhed.  Økologisk bomuld dyrkes skiftevis med andre traditionelle afgrøder som søde kartofler, bønner og majs, som fylder jorden med naturlige næringsstoffer, og sikre bedre udbytte af jorden. Når bomulden er høstet købes den hos landmanden til en fast pris, hvilket giver landmanden en økonomisk sikkerhed, som han ikke kan opnå i det åbne marked.  

Øko-tøj mærkningsordninger

I Danmark findes der endnu ikke love og regler om økologisk tøj sådan som vi kender det fra det røde ø-mærke fra fødevarer. Kig efter udenlandske kontrolmærker som; GOTS, SKAL,  Demeter, Soil Association, og EKO. Læg desuden mærke til at mærker ØKO-TEX ikke er et økologi-mærke, men et sundhedsmærke. Det betyder derfor, at der ikke er kemikalier i det færdige produkt, men det tager ikke højde for brugen af kemikalier i produktionen.

Vi ønsker at være "gennemført økologiske" således at et færdigt stykke økologisk tøj er så økologisk som muligt. Ofte ser man, i butikker, varer der markedsføres som økologiske f.eks. bluse i økologisk bomuld, som så viser sig at være indfarvet med almindelig tøjfarve, nøjagtig lige så fyldt med kemikalier som en konventionelt fremstillet bomuldsbluse. Det synes vi er, at snyde forbrugeren, som måske køber blusen i den tro, at den er økologisk. Desværre er naturfarver endnu ikke holdbare nok til at tilfredsstille den kvalitetsbevidste forbruger, men der arbejdes hele tiden på, at opfinde nye metoder til at bevare naturfarverne, så økologisk tøj kan fremstilles helt økologiske og samtidig med lang holdbarhed på de klare kraftige farver. Hos Love of Green foretrækker vi naturfarver/plantefarver, men når det ikke er muligt, så er det vigtigt at farvestofferne er helt fri for kemikalier, tungmetaller og naturligvis 100% azo-fri.

Udover økologisk tøj, så er vi også tilhænger af tøj, der er fremstillet af genbrugsmaterialer. Ofte ser man tøj af genbrugt bomuld, hvilket er en god måde, at genanvende den bomuld, som ikke er økologisk, men som nu engang er fremstillet. I stedet for, at lade den gå til spilde kan den få nyt liv. Ligeledes har vi tøj fremstillet af genbrugt silke. Silke er ikke i sig selv en miljøvenlig tekstil, da der bruges mange typer kemikalier i fremstillingen af silkefibrene, ligesom silke ikke er særligt bæredygtigt set ud fra et dyre-etisk perspektiv, idet silkelarverne ofte slås ihjel ved at blive overhældt med kogende væske. Men da der nu engang er fremstillet enorme mængder af silke, så er det en god idé, at genbruge det gamle istedet for at købe nye silkevarer. På den måde holdes forbruget nede, og de smukke silkestoffer får nyt liv i form af nye beklædningsgenstande. Kort sagt - nyt liv i gamle klude.

Vi forhandler også et mindre udvalg af tøj der ikke er økologisk. Når vi har valgt at gøre det, så er det fordi det er Fair Trade tøj, som vi har udvalgt på grund af at Fair Trade principperne er i højsædet hos producenten. Det kan f.eks. være mindre producenter der arbejder under fokus på socialt ansvar og bæredygtighed, men hvor der f.eks. ikke er adgang til økologiske tekstiler. Det er tydeligt noteret om et produkt er økologisk, Fair Trade, håndlavet, unika etc.  

Vores øko-politik kort fortalt: 

  • Vi er tilhængere af naturlig og økologisk landbrug
  • Vi ønsker at mindske brugen af forurenende kemi
  • Vi ønsker at værne om jordens naturlige ressourcer
  • Vi er tilhængere af brugen af biologisk nedbrydelige materialer
  • Vi er tilhængere af genbrug
  • Vi genbruger emballage så vidt muligt


Køb økologiske leggings

Køb økologiske bluser

Køb økologisk undertøj

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores gratis nyhedsmail med eksklusive tilbud