Gratis levering på køb over kr. 500,-
Fragt fra kr. 45,- | Levering 1-3 hverdage

Certificeringer

GOTS
Global Organic Textile Standards er det kontrolmærke, som kommer tættest på, at være et internationalt mærke. Mærket er det førende indenfor tekstiler fremstillet af økologiske fibre. Tekstiler skal indeholde minimum 95% økologiske fibre for at kunne bære mærket. Mærket stiller høje krav til farvestoffer, som skal leve op til fastsatte miljømæssige og sundhedsmæssige standarder. Mærket er en sammenslutning af forskellige internationale organisationer og certificeringsorganer. Læs mere om GOTS' kontrol her.

Soil Association
Det meste af People Trees tøj er certificeret af engelske Soil Association. Dette mærke er et af de strengeste indenfor økologisk kontrol. Mærket garanterer yderligere at fremstillingsprocesserne også opfylder Global Organic Textile Standards. Du kan være sikker på, at hvert trin i produktionsprocessen, fra såning af bomuldsfrø til indfarvning af tekstiler, er blevet omhyggeligt inspiceres for at sikre økologiske normer.

Control Union
Control Union er det mærke, som tidligere gik under navnet SKAL. Dette mærke varetages af en hollandsk organisation. Mærket tager højde for alle led i produktionskæden og inspicerer marker, fabrikker og virksomheder. Control Union sikrer at EUs lov om økologisk produktion overholdes, og garanterer ligeledes at der ikke gøres brug af genmodifikation i produktionen.

EKO
Dette mærke er forbeholdt virksomheder og firmaer som allerede er certificeret af SKAL. EKO-mærket garanterer at det færdige produkt indeholder minimum 95% økologiske fibre.

IMO
IMO er en kontrolorganisation med hovedsæde i Schweiz. Organistationen fører kontrol, inspektion og kvalitetssikring af økologiske tekstiler, såsom bomuld, hør, bambus, uld og silke. IMO arbejder i henhold til internationale og EU-regulativer og samarbejder desuden med de øvrige internationale kontrolorganisationer. Alle varer fra Braintree Hemp er certificerede af IMO.

FAIRTRADE
Fairtrade er en international mærkningsordning, som mærker produkter der lever op til en række fastsatte krav om retfærdig handel. Organisationen hverken køber eller sælger produkter. Målet er skridt for skridt at forbedre leve- og arbejdsvilkårene for nogle af verdens fattigste producenter. Små bønder som er med i mærkningsordningen, er typisk organiseret i større kooperativer, som bliver Fairtrade certificeret, og organisationen fører så kontrol med, at disse producenter lever op til kravene, der vedrører arbejdsforhold, mindsteløn, og en bonus til social udvikling. Specielt indenfor bomuldsdyrking bliver producenterne støttet af en ngo eller en virksomhed, som ligeledes hjælper producenterne i at opbygge en bæredygtig struktur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores gratis nyhedsmail med eksklusive tilbud