Levering 1-4 hverdage
Gratis levering til pakkeshop på køb over kr. 650,-
14 dages fuld returret

Kimono

En silke kimono er efterhånden blevet en fast del af mange kvinders garderobe. Og vi forstår godt, hvorfor du har kastet din kærlighed på de smukke klæder. Derfor har vi samlet et flot udvalg af vintage kimonoer i silke og bomuld til dig her. Alle er unikke i stoffet og fås i one-size, så de passer de fleste kropstyper. 


Kimono

Med en silke kimono kan du pifte ethvert outfit op og sætte dit eget præg på dit look. De er superlette at style, hvorfor du kan bruge den som kimono-kjole til fest, til hverdag som en cardigan eller skjorte, og så kan den selvfølgelig også bruges som en behagelig silke morgenkåbe. Vi har dem både i silkesari og i blockprintet bomuld, men fælles for dem alle er det unikke: der findes ikke 2 ens.

Silke Kimono - et tidløst og elegant klædestykke med historie

Kimonoen har været kendt i tusindvis af år, og ordet kimono bruges idag til at referere til den traditionelle japanske beklædningsgenstand, men originalt betyder kimono blot tøj på japansk. 

Historisk set har kimonoen ændret udseende gennem flere århundrede, og Japan har idag mange varianter af den traditionelle kimono. Idag bruges kimonoen til at understrege og udstråle personlighed, og kimonoer findes derfor i utallige designs, farver og mønstre. 

I Japan bruges kimonoer ofte ved helt specielle lejligheder og ceremonier, og har en helt speciel betydning i landets historie. 

Kimonoer i Vesten

I Vesten har vi taget kimonoen til os, først som den klassiske badekåbe med bælte, ofte i silke eller andre delikate tekstiler - og idag bruger vi gerne kimonoen som en del af hverdagstøjet. 

Vi bruger også gerne en silke kimono til at understrege vores personlige stil, og kimonoer fås i utallige mønstre og farver, og i mange forskellige tekstiler. 

En silke kimono kan f.eks. bruges på en varm sommerdag, den kan bruges over en kjole, shorts eller sågar over badetøjet på stranden. 

En kimono i bomuld luner lidt mere på en kølig dag, men en silke kimono kan også holde dig lun og godt tilpas på en efteråsdag. Man kan derfor også bruge kimonoen som en let overgangsjakke både forår og efterår. 

Hvordan bruger man en kimono?

En kimono tager man på lidt ligesom en badekåbe, hvor man fører armene igennem ærmerne og enten lader den stå åbent eller binder den forrest på maven med et bælte.

Den kan bruges over det daglige tøj, f.eks. over mørkt tøj til at føje lidt farver til outfitet. En sort kjole både lang og kort kan nemt piftes op med en farverig kimono. 

Kaftan - den mellemøstlige trend

En kaftan er et andet klædestykke, som ikke er åbent foran - og som har sine rødder i Mellemøsten. Den har dog nærmest haft samme funktion som kimonoen; et klædestykke, der kan bruges som en slags tynd jakke, og som har haft stor betydning i historien for både mænd og kvinder.

Kaftans kan være lange eller korte, og have lange eller korte ærmer. Udskæringen ved halsen og dekorationen på brystet har stor betydning. 

I Vesten har vi taget imod kaftanen via modeverdenen, hvor nogle af de store modehuse i Paris introducerede den vestlige kaftan på podierne.