Gratis levering til pakkeshop på køb over kr. 600,-
Levering 2-4 hverdage - fragt fra kr. 40,-
14 dages fuld returret
Julegaver byttes indtil 9/1-2023

Kelim Tæppe

Håndvævet kelim tæppe fra Indien. Vævet af jute og uld. Dette kelim tæppe måler 160 x 90 cm.

Da tæppet er håndlavet er der ikke to der er helt ens, og der kan forekomme mindre variationer i farve, form og mønster, ligesom tæppet kan bære præg af at være håndvævet. Dette skal ses som en del af det kunsthåndværksmæssige udtryk. 

649,00 DKK 486,75 DKK

Om Kelim Tæppe

  • Mål 160 x 90 cm 
  • Da tæppet er håndlavet kan der forekomme mindre variationer i farve, form og mønster. 
  • Fremstillet af jute og uld
  • Fair trade produceret i Indien

 

Hvad er et kelim tæppe:

Et kelimtæppe er et håndvævet tæppe fremstillet af naturmaterialer. Et kelimtæppe er et fladtvævet tæppe, ofte med en grov struktur. Farverne er som oftest afdæmpede og naturlige. 

Kelim tæppet stammer oprindeligt fra Mellemøsten og ordet 'kelim' stammer fra det persiske 'gilim' der betyder "groft vævet". De forskellige egne i Mellemøsten har ofte deres helt egen tradition indenfor kelim tæpper, og det er også disse tæpper der ofte bruges som bedetæpper. 

Et kelim tæppe anses traditionelt set som et stykke kunsthåndværk, og man kan ofte finde meget gamle tæpper under navnet 'vintage kelim tæpper'. Disse tæpper er originale kunsthåndværker som kun findes i et eksemplar. Disse tæpper sælges til tusindvis af kroner i og med at det kan sidestilles med original kunst. 

Indiske Dhurrie tæpper:

Indien har også en rig tradition for at fremstille kelim tæpper efter gamle indiske traditoner. Et indisk kelim tæppe kendes også under navnet 'Dhurrie tæppe' og er et fladt, groft tæppe der væves på en håndvæv. Håndvævede tæpper har været en vigtig tradtion indenfor indisk kunsthåndværk igennem tusiner af år, og i landlige, indiske landsbyer vil man den dag idag se kunsthåndværkere håndvæve dhurrie tæpper i deres egne hjem.