Levering 1-4 hverdage
Gratis levering til pakkeshop på køb over kr. 650,-
14 dages fuld returret

Shampoobar

Her finder du vores udvalg af shampoobarer. En shampoobar er et stykke sæbe der er specielt beregnet til at vaske og pleje håret. Den er baseret på olier og lud og indeholder derfor ingen tilsætningsstoffer, konserveringsmidler, fyldstoffer mm. En shampoobar er en miljøvenlig løsning til dig der gerne vil erstatte den almindelige, flydende shampoo med et mere bæredygtigt valg. En shampoobar minder om et almindeligt stykke sæbe og består af olier og lud. I modsætning til den almindelige shampoo, så efterlader den håret naturligt rent og lader håret opretholde en naturlig balance. En flydende shampoo indeholder typisk et hav af tilsætningsstoffer, skummemidler og affedtningsmidler som forstyrrer hår og hovedbund i negativ retning. Disse stoffer kan skade hår og hovedbund på længere sigt. Ved at skifte den traditionelle shampoo med en shampoobar kan du reparere nogle af disse skader, og genskabe hårets balance, så det bliver naturligt smukt, sundt og glansfuldt. 


Fordele ved at bruge en shampoobar:

  • Plastikfri
  • Ingen spild
  • Færre kemiske stoffer
  • Ingen tilsætningsstoffer
  • Ingen kunstige skummemidler og affedtningsmidler
  • Ingen silikone
  • Ingen konserveringsmidler eller parabener
  • Et sundere, tykkere og blankere hår - på en naturlig måde
  • Et hår i balance

Vær opmærksom på tilvænningsperioden

Hvis du vælger at tage et skift fra en traditionel shampoo til en shampoobar så skal du være opmærksom på, at der kan være en tilvænningsperiode, hvor du måske har lyst til at give op eller bare skifte tilbage til den shampoo du plejer at bruge. 

Dette skyldes, at det tager lidt tid for dit hår at genskabe sin naturlige balance. Mange af de stoffer der findes i en traditionel, flydende sæbe er med til at skade dit hår, selvom det egentlig ikke var det du synes var meningen. 

Shampoo indeholder typisk et middel der hedder SLS, som står får Sodium Lauryl Sulfat eller Sodium Laureth Sulfat. Sulfater er affedtende og rensende midler. De renser dit hår og dit hovedbund for fedt. Problemet er at de fjerner AL overskydende snavs og fedt, og efterlader dit hår fuldstændig strippet for al hvad der hedder naturlig olie. Hovedbunden producerer olie og fedt, og hvis dette naturlige lag konstant fjernes så sætter hovedbunden fra naturens side en ny produktion i gang. Fjernes dette konstant så vil der skabes en ond spiral hvor hovedbunden faktisk overproducerer olie. Det betyder at dit hår fedter hurtigt og klasker sammen. 

For at kompensere for denne affedtning, så tilsættes der typisk blødgørende og "plejende" ingredienser, typisk silikonestoffer, som indkapsler hårstrået så det føles glat og gummiagtigt udenpå. Dette gør at dit hår er blødt og måske ikke filtrer sammen nå nemt. Problemet er, at håret indeni silikonekapslen sagtens kan være udpint og udtørret alligevel. Håret er derfor ikke naturligt og velplejet, og hårbunden er måske helt ude af balance, hvilket kan medføre at håret mister struktur eller vokser langsomt, og måske bliver håret tyndere, da enkelte hårsække holder op med at fungere, da de kan være tilstoppet af fedt og silikone. 

Mange oplever, at håret skifter struktur når de holder op med at bruge shampoo uden silikone. Mange oplever at gå fra glat til krøllet hår udelukkende ved at stoppe med silikone. 

Sådan bruger du en shampoobar:

En shampoobar bruges på nøjagtig samme måde, som en almindelig shampoo. Du skummer lidt op mellem hænderne og fordeler skummet i hele håret med fokus på hovedbund. Du kan også vælge at gnide shampoobaren direkte mod håret. Herefter masserer du og skyller efter med vand. Det er vigtigt at du skyller længe med rent vand, så alle rester af sæbe er væk. Du kan med fordel skylle længere tid end du normalt gør.