Levering 1-4 hverdage
Gratis levering til pakkeshop på køb over kr. 650,-
14 dages fuld returret

Strømpebukser

Strømpebukser har en fast plads i de fleste kvinders skuffe. Men det er ikke alle strømpebukser der holder ret længe, og ofte er de heller ikke ligefrem bæredygtige. Men det har et dansk firma lavet om på. Restock Cph laver bæredygtige strømpebukser af genanvendt nylon med fokus på lang holdbarhed og høj kvalitet. Udover Restock Cph finder du også et udvalg af økologiske strømpebukser fra Living Crafts, som også producerer bæredygtige strømpebukser. 


Strømpebukser

Bæredygtige strømpebukser

Nylon strømpebukser er ikke ligefrem kendt for at være bæredygtige strømpebukser. Men det har Restock Cph lavet om på; de producerer bæredygtige strømpebukser af genanvendt nylon-tråd (Q-NOVA®)

Bæredygtige strømpebukser er holdbare

Bæredygtige strømpebukser skal være holdbare. Der er intet mere belastende en brug-og-smid-væk kulturen, og nylon strømpebukser er ofte endt i skraldespanden efter 1-2 ganges brug simpelthen fordi de er hullede eller "løbet" som det også kaldes. 

Det er derfor vigtigt at kigge efter god kvalitet når man køber strømpebukser. Og de bæredygtige materialer som er kommet frem de seneste år er generelt mere holdbare end den billige nylon som produceres til de billige stømpebukser man kender fra supermarkedernes hylder. 

God pasform

Pasformen er naturligvis også vigtig når man vælger strømpebukser. Der er intet mere irriterende end et par strømpebukser der strammer i taljen, ruller ned i taljen eller glider ned ad lårene. Vi har nok alle prøvet det, og det vil vi helst undgå. Pasformen skal desuden kunne holde efter vask.

Hvordan kan nylon være bæredygtigt

Nylon er i sig selv et meget miljøbelastende materiale. Det kan sammenlignes med plastik, men hvor plastik typisk har en meget lang levetid, så har vi nok alle prøvet at smide et par hullede nylonstrømper i skraldespanden efter en eller to ganges brug. 

Når det er sagt, så er nylonstrømper dog noget, som rigtig mange kvinder bruger i hverdagen, og det kan være svært, eller nærmest umuligt for nogle, at skifte nylonstrømperne ud med f.eks. uld eller bomuld, da disse ikke er lige så elegante i deres udseende. 

Man forsøger derfor hele tiden at udvikle materialer, som kommer så tæt på nylon som muligt uden at gå på kompromis med miljøet. 

Nylonstrømperne fra Restock Cph er fremstillet af genanvendt nylon fra tøjindustrien. Der er således tale om et spildprodukt som i stedet for at gå til spilde, bliver modificeret og brugt i ny produktion.